Băimăreanul Patric Iluț, în top 10 mondial al skaterilor sub 16 ani

In intervalul 01- 03.10.2021 a avut loc la Innsbruck, Austria, Finala Campionatului Mondial de Skateboarding pentru sportivi sub 21 de ani.

La aceasta Finala au putut participa doar primii trei clasati (medaliatii) la una din etapele de Campionat Mondial din vara. Asta insemnand ca la Innsbruck au participat cei mai buni sportivi din lume in momentul de fata. Printre ei s-a numarat si sportivul baimarean Patric Ilut, in varsta de 12 ani, acesta castigand titlul suprem la etapa din Budapesta.

La categoria groms, categoria lui Patric, au ajuns in semifinale 30 de sportivi, dintre acestia calificandu-se in finala doar 10 sportivi, printre care si baimareanul Patric. In urma run-rilor din finala, si a celor 5 best trick realizate perfect de Patric, acesta a reusit sa se claseze pe locul 7, pozitie mai mult decat onoranta, avand in vedere ca pt aceasta finala la groms au participat copii pana in 16 ani. In mod normal groms inseamna sub 16 ani. ”Ma simt onorat sa fac parte din primii 10 skateri sub 16 ani, din lume! Concurenta a fost fabuloasa, sunt mandru ca am putut participa la un asemnea eveniment. Este o superperfomanta sa ajung in finala cu asemnea concurenti ” declara Patric Ilut.

 

In concursul World Rookie Tour sunt inscrisi peste 950 de rideri profesionisti din toata lumea, Patric fiind singurul roman din circuit.
In urma rezultatelor lui Patric din acest sezon : Locul 1 CM Budapesta, locul 2 CM la Maribor, locul 4 la CM Modena, sportivul se situeza pe locul 3 in clasamentul mondial general la baieti sub 16 ani, in acest moment!!!
Deplasarea la ultimele doua evenimente de World Cup a fost sutinuta de ATP Group Baia Mare si Urban Monkeys.
Sezonul de skateboarding s-a incheiat momentat pentru Patric, el schimband placa de skate, cu cea de snowboard. Din decembrie, Patric incepe sezonul competitional la snowboarding unde participa in cadrul evenimentelor FIS, EC si WC la 3 discipline: slopestyle, big air si snowboardcross.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.