Cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit. Ultimele imagini cu artista în viaţă sunt şocante .FOTO

Ionela Prodan a murit. Anunţul a fost făcut pe Facebook de fiica sa, Anamaria Prodan Reghecampf. Ultimele imagini cu Ionela Prodan arătau că starea ei de sănătate nu era deloc bună.

Ionela Prodan a murit pe un pat de spital după o luptă dură cu o boală necruţătoare.

Ionela Prodan a murit, luni seara, la Spitalul Elias. Fiica sa, Anamaria Prodan, a postat pe pagina de Facebook un mesaj emoţionant.

Ionela Prodan avea 70 de ani şi în ultima vreme a  avut mari probleme de sănătate, fiind internată de mai multe ori n spital.
Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, este o cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova şi s-a remarcat în anul 1970, la Festivalul „Maria Tănase“ din Craiova.
În anii ’90 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001-2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale.
În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României. În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională“, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.