Cum să maximizezi potențialul holului tău în 5 pași simpli

Adesea, holul este cel mai neglijat loc din casă, deoarece nu este considerat a fi o cameră propriu-zisă, devenind, astfel, un spațiu de depozitare în care sunt lăsate aleatoriu hainele, pantofii și micile obiecte pe care le iei cu tine în viteză înainte să ieși din casă. 

Totuși, nu trebuie să fie așa. Holul este prima interacțiune pe care vizitatorii o au cu spațiul tău personal, așadar fă tot posibilul pentru a transforma această zonă în ceva extraordinar, ce îți reprezintă stilul. 

Nu contează dimensiunea antreului sau poziționarea lui față de celelalte camere, important este modul în care alegi să te joci cu spațiul, texturile și culorile. Totuși, e bine de reținut că într-un hol mic, cel mai bine este să alegi o schemă de culori deschise, apoi să adaugi pete cromatice prin ornamente, tablouri, flori sau alte decorațiuni. Pentru podea, cel mai practic este să alegi parchet sau gresie, deoarece aceasta este o zonă de trafic intens. Poți opta pentru un covor viu colorat pentru un plus de stil. O alegere populară pentru pereți este vopseaua lavabilă, deoarece poate fi retușată ușor, dar tapetul a devenit o opțiune foarte frecventă.

Cum să produci o primă impresie fabuloasă pentru musafirii tăi

 

  • Organizează spațiul

 

Folosește fiecare centimetru pătrat cu inteligență și creează zone de depozitare atât pe pereți, cât și pe podea. Dacă spațiul îți permite, poți achiziționa o servantă sau un soldat, iar dacă nu este posibil, folosește coșurile decorative pentru a oferi un aer boem holului tău.

 

  • Creează un perete-galerie

 

Un coridor este ca o galerie de artă ce își așteaptă tablourile. Decorează un perete cu poze de familie, portrete, desene sau tablouri, toate înrămate în aceeași culoare, pentru a asigura coeziunea. 

 

  • Mărește vizual spațiul folosind oglinzi și corpurile de iluminat potrivite

 

De regulă, holurile nu au parte de lumină naturală, iar dimensiunile lor pot produce senzația de constrângere. Poți găsi rezolvare acestei probleme utilizând atât oglinzi mari, ce vor extinde vizual spațiul, cât și corpuri de iluminat ce vor crea un ambient călduros. Pe piață se găsesc modele pentru încăperi mari sau mici, iar pentru diverse plafoniere poți alege și becuri ce imită lumina naturală. 

 

  • Folosește agățătoare de lemn

 

În locul clasicului cuier, poți alege să folosești un sistem de agățătoare din lemn. Acestea ocupă mai puțin spațiu și aduc un vibe natural antreului tău. Le poți combina cu o banchetă cu picioare înalte pentru a spori confortul pregătirilor de plecare, sub care încap nemaipomenit de bine coșuri de ratan sau cutii de lemn pentru depozitarea accesoriilor precum eșarfe, căciuli sau mănuși.

 

  • Nu uita de flori

 

Florile înveselesc orice încăpere, iar holul nu trebuie privat de acest avantaj. Alege plante în ghiveci sau colorate în vaze delicate și oferă antreului un aer fresh, luminos și un aspect de revistă!

Bonus: 

Utilizează chiar și capătul holului! Adesea uitată, această zonă poate fi transformată rapid într-un spațiu utilitar și de relaxare, amplasând o banchetă cu capac rabatabil, pe care o poți acoperi cu o pătură confortabilă și perne colorate. O altă idee este ca în locul acesteia să montezi o masă rabatabilă ce poate fi folosită ca și birou într-un apartament mai mic. 

Primul pas în casa ta începe pe coridor, iar cu cât acesta este mai călduros și mai primitor, cu atât tu, cât și toți cei ce îți vizitează casa, vă veți simți ca într-un cămin din reviste. Nu subaprecia potențialul unui antreu bine gândit și nu lăsa acest spațiu să devină un depozit dezorganizat. Folosește-ți imaginația și evită să te lași constrâns de dimensiunile reduse; cu bun gust și un strop de încredere, apartamentul tău va părea că este amenajat de un designer de top. sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.