Delegația poloneză – vizită la un investitor polonez în Baia Mare, dar și la Universal Alloy Corporation în Dumbrăvița

În cadrul vizitei oficiale efectuată în Maramureș de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de delegația Voievodatului Podkarpackie condusă de mareșalul Wladyslaw Ortyl a fost stabilită o întâlnire și la un investitor polonez în Baia Mare, respectiv la societatea Blacho Trapez.

”Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, a purtat discuții cu reprezentanții investitorului polonez, care mai are un punct de lucru și în sudul României. Cuvintele de laudă adresate mediului economic românesc și maramureșean de către un investitor străin mă bucura și îmi dau speranțe pentru dezvoltarea viitoare durabilă și sustenabilă a județului nostru. Economia românească este atractivă pentru investitorii străini, iar Consiliul Județean Maramureș este un partener care își respectă cuvântul dat tuturor întreprinzătorilor privați, străini sau autohtoni. Felicitări Blacho Trapez și felicitări tuturor angajaților”, a transmis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

O ultimă vizită a fost realizată la Universal Alloy Corporation, unul dintre cei mai importanti investitori din Maramureș, iar vizita oficială a delegației străine din Polonia nu putea ocoli fabrica de la Dumbrăvița.

”Reprezentanții Voievodatului Podkarpackie în frunte cu mareșalul Wladyslaw Ortyl au făcut un tur prelungit al fabricii și am reușit, astfel, să analizăm asemănările între cele două regiuni. În jurul Aeroportului din Rzeszow s-a dezvoltat, în ultimii ani, o importantă industrie în domeniul aviației și sper din tot sufletul ca, în anii care urmează să avem și în Maramureș o dezvoltare asemănătoare. Aproape 2000 de maramureșeni lucrează în prezent la Dumbrăvița, în cadrul UAC, iar acest număr se va dubla în următorii doi ani, o dată cu deschiderea noii facilități industriale de lângă Aeroportul Internațional Maramureș, la Tăuții Măgherăuș. Investiția UAC este realizată cu sprijinul Guvernului României și sper să atragem în Maramureș un număr cât mai mare de astfel de investiții”, a subliniat președintele Gabriel Zetea.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.