I.S.U. Maramures: O SĂPTĂMÂNĂ CU INTERVENȚII

În perioada 20.10. – 26.10.2014, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 175 de intervenţii, cu o medie de 25 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 157 intervenţii, iar pompierii– 18.

Cele mai multe acțiuni au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 74, urmate de cele ale paramedicilor staţiilor S.M.U.R.D. Fărcaşa- 29, S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 18, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 16, S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 8, respectiv stațiile S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş și Borşa- câte 6 acțiuni.

Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 18 intervenţii, din care 9 incendii, 4- alte intervenții, câte 2– asistența persoanelor și alte situații de urgență, respectiv 1- întors din drum. Media acţiunilor a fost de circa 3 pe zi.

De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 6300 de intervenţii, cu o medie de circa 21 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 865, adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 5435, cu o medie de circa 18 pe zi.

Pe parcursul ultimei săptămâni, specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au efectuat 184 de controale, verificări și audituri, din care 177– tematice, 4- verificări, 2- de fond și 1 audit.

Personalul Inspecţiei a constatat 19 deficienţe, din care 9 au fost soluţionate pe timpul controalelor. S-au aplicat 2 sancţiuni, constând într-o amendă în cuantum de 500 de lei și 1 avertisment.  În perioada analizată, au fost primite 4 cereri de aviz de securitate la incendiu. Au fost emise 1 autorizație și respinsă 1 cerere de aviz de securitate la incendiu. În aceeaşi perioadă s-au emis 2 notificări pentru transporturi de deşeuri periculoase.

S-au efectuat 177 activități de informare preventivă, constând în instruire pe linia apărării împotriva incendiilor specifice la secţiile de votare controlate, respectiv instruire pe linia protecţiei civile (prevenire şi mod de comportament pe timpul dezastrelor naturale) cu personalul primăriilor din localităţile Valea Chioarului şi Rona de Jos și exerciţii de evacuare, instruiri şi popularizarea Campaniilor F.O.C. – ,,Flacările Omoară Copii”, R.I.S.C. – “,Renunţă, Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi ”Vreau să fiu voluntar” în municipiul Baia Mare, orașul Tăuții Măgherăuș și comunele Rona de Jos și Valea Chioarului.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.