IATĂ care va fi cel mai mic salariu şi cât va câştiga cel mai bine plătit bugetar. Surpriza din NOUA SCHEMĂ de salarizare, pregătită de ministerul muncii

IATĂ care va fi cel mai mic salariu şi cât va câştiga cel mai bine plătit bugetar. Surpriza din NOUA SCHEMĂ de salarizare, pregătită de ministerul muncii

Salariul minim brut în sistemul bugetar va fi de 1.750 de lei, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, majorările urmând a fi făcute în trei trepte, a declarat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, într-un interviu pentru Mediafax.

Cele mai mari majorări vor fi făcute în cazul salariilor cuprinse între 1.750 şi 4.000 de lei, unde se încadrează 60% dintre bugetari.

„Noi avem trei trepte de salarizare. Se porneşte de la această bază minimă de la 1.750 până la 4.000 de lei – este prima treaptă unde de fapt sunt aproximativ 60% dintre bugetari – creşterile salariale aici vor fi cele mai mari, pentru că încercăm să îi aducem cât mai aproape de salariul mediu şi chiar să-l depăşească. După care urmează treapta între 4.000 şi 7.000 de lei, unde creşterile vor fi, dar nu atât de mari ca în prima treaptă. Şi treapta a treia cu peste 7.000 de lei, angajaţii din sistemul bugetar care nu vor avea creşteri spectaculoase, ci vor fi aproape de îngheţarea salariului până în 2020, dar chiar şi aici vor fi creşteri măcar de 3%”, a completat Olguţa Vasilescu.
Primarul Bucureştiului va avea salariu de ministru.
De asemenea, modificări  vor fi şi în cazul aleşilor locali, primarii urmând a avea trei trepte de salarizare. Primarul General al Bucureştiului  va avea salariu de ministru.

„Încercăm să schimbăm filozofia întregii legi pentru că indemnizaţiile vor fi separate de salarii, până acum au fost împreună. Se ştie clar că persoanele care beneficiază de indemnizaţii şi de salarii nu pot avea niciun fel de sporuri, nici măcar de sporul de vechime nu beneficiază, şi atunci se ajungea în situaţia, iarăşi vă dau exempul primăriilor, în care primarul era undeva la jumătatea schemei între angajaţii primăriei, pentru că toţi directorii cu sporuri, cumulate, şi chiar nivelul de salarizare care era inechitabil, ajungeau să aibă salarii mai mari decât primarii. Nu mai vorbesc de secretarii de primărie care ajungeau la salarii de trei ori mai mari decât primarul. Am stabilit în etape până în o mie de locuitori, apoi până în trei mii de locuitori, între trei mii şi cinci mii, cinci mii şi zece mii, de aici încep deja oraşele, se ajunge la peste 200.000 de mii de locuitori care este pragul maxim şi bineînţeles deasupra tuturor este Primăria Generală a Capitalei. Salariul Primarului General va fi la nivel de ministru, exact cum a fost gândită şi ordonanţa de urgenţă dată acum doi ani şi atunci este logic să fie aici pentru primarul general al Capitalei gestionează două milioane de locuitori şi evident poate să aibă rangul de ministru”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.