O nouă aplicație de copiat face furori în rândul tinerilor

O nouă aplicație face furori în rândul tinerilor. ChatGPT este un model de inteligență artificială la care mulți elevi și studenți apelează pentru a-și rezolva temele fără a depune niciun efort.GhatGPT a ajuns să fie utilizat de către tot mai mulți elevi și studenți din România.

Aplicația poate răspunde la aproape orice întrebare, poate realiza eseuri sau chiar rezolva probleme de matematică în câteva secunde, potrivit oradesibiu.ro. Doar că de această aplicație a ajuns și în atenția profesorilor.Profesorii recunosc avantajele acestui program, dar în același timp atrag atenția că folosirea lui poate ”deschide foarte mult porțile spre lipsă de creativitate”.

”Acest asistent din ce am văzut până în momentul de față este capabil să realizeze o filtrare critică a informației pe care o culege de pe internet și la care are acces, iar asta reprezintă un avantaj important. Atunci când mă interesează un anumit subiect este un câștig de timp și este o eficiență deosebită să găsesc informație care a fost într-o primă instanță analizată critic. Evident, intervine după aceea arbitrul meu și pot să spun dacă este o informație care mă ajută sau nu, dacă este preluată sau nu. Dezavantajul este că acest site deschide foarte mult porțile spre lipsă de creativitate, adică poate fi un atac la creativitatea personală, în special a celor de vârstă mică. Îmi este teamă pentru elevii noștri deoarece sunt minți tinere, neformate, în care de multe ori calea spre succes cu drumul cel mai scurt și cu cele mai puține pante e mai convenabil, iar atunci ei apelează la acest asistent. Un semnal de alarmă este tras, însă în același timp, fascinația acestui asistent este uluitoare”, a declarat Gabriel Octavian Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

„ChatGPT este util. Atunci când ai o lecție mai grea, o poți face mai ușor, dar are și un dezavantaj, pentru că nu îți mai pune mintea la contribuție”, spune și un elev de la Școala Gimnazială nr. 18.

„Unii copiii care folosesc această platformă nu mai reușesc să învețe și o să aibă mult de pierdut” a spus Andreea, elevă la Școala Gimnazială nr. 18.

Profesorii s-au gândit deja la o soluție pentru a depista elevii care copiază. Se ia în calcul implementarea unor aplicații sau sisteme antiplagiat care pot detecta dacă un text este scris de ChatGPT sau de un copil.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.