Parada Zilelor Maramureșului are loc vineri, 17 mai, la ora 11.30

Evenimentele debutează vineri, 17 mai 2019, la ora 10.00, cu primirea invitațiilor la sediul Consiliului Județean, urmând ca, de la 10.30, să aibă loc ședința festivă. Parada Zilelor Maramureșului va începe la ora 11.30, traseul pornind de la Palatul Administrativ din Baia Mare, până la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare. Deschiderea oficială a evenimentului a fost programată pentru ora 12.30, la Teatrul de Vară.

Dintre acțiunile stabilite pentru ziua de vineri amintim: @stro-cult – astronomie culturală – vizitarea gratuită, între orele 9.00 – 15.00, a expozițiilor „Sistemul Solar” și „Constelații Românești Tradiționale”, observații astronomice asupra Soarelui la Complexul Astronomic Baia Mare; vizitarea expoziției permanentă și a expozițiilor temporare „Minerale în filatelia românească” și „Minerale și asociații minerale din România”; simpozionul științific național „Patrimoniul natural” care vor avea loc la Muzeul Județean de Mineralogie ,,Victor Gorduza” Baia Mare, între orele 9.00 – 17.00; între 10.00 și 16.30, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» va fi prezentată expoziția permanentă „Repere europene între tradiții și inovații”; la Complexul expozițional și de ateliere «Colonia Pictorilor – GALERIA HOLLÓSY», între orele 10.00 – 18.00, iubitorii de frumos pot să admire capodoperele muzeale ale artei băimărene. Achiziții și restaurări 2008 – 2018; între orele 10.00 – 17.00, expoziția de artă fotografică dedicată Zilei Naționale a Portului Tradițional din România a artistului fotograf Ilie Tudorel, intitulată ”România în straie tradiționale” va avea loc în Salonul Artelor, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”.

A V-a ediție a Festivalului Dacilor Liberi va avea loc tot vineri, la Muzeul Satului din Baia Mare, între orele 10.00 – 18.00, iar în același interval, la muzeu vor putea fi admirați și Caii Unirii, respectiv caii care au participat la proiectul „Drumul Unirii”. De la ora 11.00, în holul Palatului Administrativ va putea fi admirată expoziția foto ”Biserici de lemn din Țara Lăpușului”, iar la ora 13.00 va avea loc deschiderea oficială a Târgului de promovare ”Bun de Maramureș”, ediția a II-a, la Muzeul Satului Baia Mare. Tot de la ora 13.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș va fi difuzat filmul istoric documentar Regele Ferdinand I Întregitorul, sub egida ”Oamenii mari care au făcut România Mare”, iar la Teatrul de Vară va debuta Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am  fost ș-om fi”.

De la ora 16.00 se va desfășura meciul de fotbal caritabil „Gloriile fotbalului maramureșean”  – „Legendele fotbalului românesc”, pe stadionul Viorel Mateianu, în timp ce la Teatrul de Păpuși va avea loc concertul de muzică clasică, clasele de canto clasic, saxofon, pian, chitară. Noaptea muzeelor începe la ora 18.00, la Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației, unde a fost gândit un program special. Seara se va încheia cu un concert de muzică folk, care va începe la ora 20.00, în Centrul Vechi al municipiului.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.