Primarul Cătălin Cherecheș  ia atitudine: Societatea Pareto, administrator judiciar pentru imobilele mari aflate în insolvență din Baia Mare, nu-și respectă obligațiile. Vezi ce a declarat primarul! VIDEO+FOTO

Primarul Cătălin Cherecheș  ia atitudine: Societatea Pareto, administrator judiciar pentru imobilele mari aflate în insolvență din Baia Mare, nu-și respectă obligațiile. Vezi ce a declarat primarul! VIDEO+FOTO

O parte din clădirea fostului Tricomar aflată pe  strada Vasile Lucaciu din Baia Mare  s-a prăbușit noaptea trecută. Clădirea aflată în administrarea judiciară a societății Pareto a fost lăsată de izbeliște, ea reprezentând un real pericol pentru cei care trec prin zonă.

Primarul Catalin Chereches face declarații de presă pe strada Vasile Lucaciu nr. 61 din Baia Mare in zona Tricomar.

Primarul Catalin Chereches face declarații de presă pe strada Vasile Lucaciu nr. 61 din Baia Mare in zona Tricomar.

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 23 Martie 2018

Aflat la fața locului, primarul Cătălin Cherecheș a declarat :

“Începând cu 2016 am transmis prin procese-verbale , prin acte de constatare, prin diverse maniere și sancțiuni pe care le-am făcut , am transmis societății care administrează din perspectiva de administrator judiciar această clădire, faptul că este o clădire de patrimoniu, faptul că nu este întreținută , faptul că au obligația să  întrețină această clădire și nu s-a întâmplat absolut nimic.  În 2016 am semnat personal două procese-verbale, în 2018  trei procese verbale, în 2017 după ce m-am întors la Primărie , din nou am făcut două procese-verbale. Am solicitat și Direcției de Cultură și Patrimoniu să se autosesizeze în acest caz și nu s-a întâmplat absolut nimic. Societatea care administrează n-a avut nici o reacției și consider că a venit un moment limită acum , când au prejudiciat, din punctul meu de vedere , o clădire și o să înaintăm o plângere penală în acest sens.

Au prejudiciat Municipiul Baia Mare pentru că acestă clădire a fost construită de către  Autoritatea Locală, de către Municipiul Baia Mare și această clădire a fost dată printr-o convenție Bisericii Greco-Catolice , de catre Primărie, după care a venit perioada comunistă, a fost transformată într-o fabrică de confecții , iar lucrul acesta a fost, din punctul meu de vedere, foarte prost scos în evidență de catre Autoritatea Locală în anii 2000 când puteau să obțină în patrimoniul Primăriei această clădire.

N-am înțeles și poate nici nu mai vreau să înțeleg de ce Primăria prin reprezentanții săi ,la începutul anilor  90 , la începutul anilor 2000, nu s-au luptat pentru preluarea  în patrimoniu  a hotelului  Minerul construit de  către Autoritatea Locală, nu s-au luptat și nu au depus toate diligențele legale pentru a prelua această clădire, nu s-au luptat și nu au depus toate diligențele pentru a prelua clădirea Sindicatului de pe podul Viilor , o clădire construită după anii 50  și doar în România se poate să fie retrocedată ca și când ar fi fost construită înainte de anii 40 . De ce n-au făcut diligențele la timp pentru a se apăra pentru a nu pierde clădirea Minoriților, pe care am salvat-o într-un final.

Din punctul meu de vedere ne aflăm într-o situație de infracționalitate majoră , ne aflăm într-o situație în care trebuie să punem pe masă toate interesele pe care le are această societate, care administrează această clădire respectiv care administrează acum din perspectiva administratorului  judiciar , societatea Tricomar .

Această societate este în spatele sau în fața următoarelor  societăți : Maratex, Tricomar , Remin,  Romaltyn respectiv Aur, Trust Comin și vă dau doar societățile care au imobile de mari dimensiuni  fără să va dau lista tuturor imobilelor sau societăților pe care le dețin sau le administrează. Am cerut istanțelor de judecată, respectiv am cerut la ANAF să ne dea toate societățile pe care le administrează societatea Pareto , din perspectiva de administrator judiciar  și cred că a venit momentul să vedem modul în care își administrează societățile respectiv modul în care își duc la îndeplinire obligațiile stabilite de către instanțele de judecată desemnându-i administratori judiciari în diverse insolvențe, ale unor societăți comerciale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.