Primarul Cătălin Cherecheș îndeamnă tinerii să se implice în construirea României

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, i-a îndemnat pe cei aproape 500 de tineri prezenţi, joi seara, la deschiderea celei de-a treia ediţii a Summitului Tinerilor, să se implice în construirea României.

‘Propun să fim mai hotărâţi în ceea ce înseamnă voce, decizie şi implicare. Voi, cei tineri, aveţi şansa şi obligaţia de a construi aceasta ţară’, a spus Cătălin Cherecheş.

Baia Mare este, pe durata unui an de zile (2018-2019), Capitala Tineretului din România.

În context, edilul a mai amintit în discursul său că, în perspectivă, municipiul Baia Mare îşi propune să devină un punct tot mai important pe harta mişcării de tineret la nivel naţional, dar şi european.

De asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Doru Dăncuş, a subliniat că administraţia judeţeană susţine majoritatea proiectelor iniţiate de tineri care contribuie la dezvoltarea zonei.

‘Susţinem toate proiectele iniţiate de tineri care îşi propun să contribuie la dezvoltarea Maramureşului, iar în ultimii ani de zile, chiar am avut proiecte care au contribuit semnificativ pe diferite domenii la o altă imagine a judeţului, dar şi proiecte care continuă’, a spus Doru Dăncuş.

Totodată, preşedintele Consiliului Tineretului din România, Mihai Dragoş, a susţinut că există nemulţumiri în sectorul de tineret în raport cu decidenţii politici şi este îngrijorător faptul că un număr mare de tineri părăsesc ţara pentru a se stabili în străinătate, iar clasa politică ar trebuie să se implice pentru a opri exodul tinerilor.

În cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele Consiliului Tineretului din România, a salutat corelarea poziţiilor Administraţiei Prezidenţiale şi a Guvernului României cu privire la obiectivele pe care România le va avea în contextul Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

La deschiderea Summitului Tinerilor au fost prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Baia Mare, principalul organizator, ai Consiliul Judeţean Maramureş, Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Afacerilor Externe, Băncii Comerciale Române, Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş, dar şi ai Guvernanţei programului Capitala Tineretului din România.

În cursul serii de sâmbătă va avea loc Gala Tinerilor, în cadrul căreia va fi ales viitorul oraş din România ca va fi capitală a tinerilor pentru următorul an. AGERPRES

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.