Sfaturi pentru imbunatatirea calitatii aerului din case

Curatarea aerului din case si apartamente inseamna mai mult decat captarea particulelor de praf. Aerul pe care il respiram este adesea contaminat si cu bacterii, microbi, polen, fire de par sau substante chimice daunatoare. Iar praful inseamna mult mai mult decat ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. De fapt, ochiul uman nu poate vedea particulele de praf mai mici de 25 de microni, iar cele mai bune purificatoare de aer vor putea capta chiar si particulele cu dimensiuni de 0.33 microni.

Oricine sufera de alergii sau locuieste intr-o zona rezidentiala cu un trafic intens va observa imediat imbunatatirea calitatii aerului interior dupa achizitia unui purificator modern. Un astfel de aparat ofera insa si o solutie excelenta pentru persoanele care au animale de companie, care reprezinta unul din factorii declansatori ai alergiilor la copii sau la persoanele sensibile.

Alegerea unui purificator potrivit pentru casa dumneavoastra depinde insa de mai multi factori precum suprafata utila a camerelor, conditiile de mediu sau starea de sanatate a membrilor familiei. Dupa ce v-ati hotarat asupra unui purificator de aer, va trebui sa il  utilizati corect pentru a profita de toate avantajele pe care le ofera. Iata cateva sfaturi pentru a beneficia la maximum de un purificator de aer:

  1. Alegeti cea mai buna locatie

Purificatoarele de aer au nevoie de spatiu pentru circularea aerului, asa ca va trebui sa va asigurati ca exista un spatiu liber de cativa metri in jurul acestuia. De asemenea, aceste aparate pot avea diferite dimensiuni, astfel ca va trebui sa va asigurati ca modelul utilizat este potrivit pentru camera respectiva.

  1. Indreptati debitul de aer in directia corecta

Daca incaperea are o suprafata utila mare, asigurati-va ca fluxul de aer este directionat catre un spatiu liber pentru ca circularea aerului sa se faca cat mai eficient. Daca incaperea este mai mica, acest aspect nu este la fel de important deoarece aerul curat va circula rapid in toata camera.

  1. Nu opriti purificatorul

Acest aspect este deosebit de important pentru locuintele unde se fumeaza sau pentru persoanele care au diferite afectiuni precum alergii, astm sau alte boli respiratorii. Purificatoarele de aer de astazi au un consum redus de energie, deci puteti sa le lasati pornite toata ziua.

  1. Pastrati ferestrele si usile inchise

Un purificator de aer nu va fi eficient daca praful si alergenii continua sa intre in casa. La fel ca si racirea oferita de aparatele de aer conditionat, prin pastrarea ferestrelor inchise veti metine aerul din casa mult mai curat.

  1. Schimbati filtrele in mod regulat

Asigurati-va ca respectati instructiunile producatorului pentru a mentine functionarea corecta a purificatorului de aer. In general, filtrele HEPA si cele de carbon trebuie inlocuite anual iar cele lavabile trebuie curatate la diecare zece zile. Filtrele purificatorului de aer reprezinta cheia filtrarii eficiente a prafului, deci nu le lasati sa se umple de praf deoarece vor face inutila utilizarea aparatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.