Pariuri sportive și valorile cotelor: cum să înțelegi și să alegi cele mai bune cote?

În universul pariurilor sportive cele mai importante sunt cotele. Degeaba ştii totul despre echipele care vor disputa un meci dacă nu ştii cum să alegi corect cotele şi nici nu ştii nimic despre valorile cotelor sau poate ştii, dar nu reuşeşti să înţelegi prea bine conceptul de cotă.

Cum să înțelegi mai bine cotele pariurilor sportive?

Ca să înţelegi mai bine ce este cu aceste cote îţi oferim un exemplu concret: ai un meci de fotbal, tu pariezi şi crezi că va câştiga echipa gazdă. Dar şansele nu sunt egale şi poate va câştiga adversara de pe teren. Şansele de câştig se reflectă întotdeauna prin cote.

La fiecare rezultat se asociază o anumită cotă, în aşa fel încât agenţii de pariuri, casele de pariuri să ofere mereu câştiguri corecte, direct proporţionale cu şansele reale de câştig. Există astfel un echilibru în toate sumele de bani plasate pe toate rezultatele posibile. Alege o agenție care oferă cote bune la apariția pariurilor și fă-ți cont la Betano, descoperă cum pas cu pas.

Orice meci se poate termină cu un număr finit de rezultate, cotele de la pariuri vor reflecta probabilitatea unui eveniment, cât de posibil este, cotele afişate de fiecare dată în România vor fi cu decimale, 1.50, 2.50 etc.

Cotele pariurilor se stabilesc mai întâi de aşa numiţii traderi, angajaţii caselor de pariuri care poseda cunoştinţe avansate de matematică, statistică şi probabilităţi, de psihologie uneori. Traderii de la cei mai puternici operatori de gambling din lume stabilesc prima dată cotele. Restul operatorilor mai micuţi ţin cot de cote parţial său integral. Poţi să ai platforme achiziţionate de la provideri care vin cu oferte şi cu toate cotele deja stabilite, deci nu mai ai bătaie de cap deloc. Casele de pariuri nu vor fi niciodată interesate de cote reale, ci de cotele comerciale, atractive pentru clienţii lor. Operatorii vor profituri sigure prin marja de profit stabilită de la început.

Cotele vor oscila mereu în funcţie de informaţiile ce apar despre anumite partide, meciuri. Tipurile cele mai cunoscute de cote sunt cele decimale europene, fracţionale britanice, americane, Hong Kong, indoneziene, malaeziene.

Cum alegi cotele pe care pariezi?

În privinţa alegerii cotelor, aici lucrurile sunt relativ simple. Poţi să plasezi pariuri cu cote mari dacă cunoşti foarte bine echipele, jucătorii, dacă eşti sigur pe pariuri, dacă ai deja informaţii importante despre meciuri care sunt în favoarea ta. Rişti, e adevărat, dar vei câştiga mai mult dacă îţi asumi aceste cote.

Plasezi pariuri cu cote mici dacă nu vrei să rişti. Câştigi mai puţin, dar măcar câştigi constant, nu ai pierderi foarte mari când apar şi biletele necâştigătoare. Ca să ştii exact ce tip de cote ţi s-ar potrivi plasează ambele tipuri de pariuri pe acelaşi eveniment şi vezi ce se întâmplă. Unde ai cel mai bun rezultat şi câştigurile vin pe bandă rulantă, riscuri asumate suportabile, vezi care e cota, ce tip de cotă ai şi mergi înainte cu o strategie bazată mereu pe ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.