Rugby – Interviuri pe repede înainte: Marius Dănilă

danilaE unul dintre cei mai “longevivi” într-ale rugbyului dintre jucătorii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, joacă în linia a II-a şi a fost următorul la rând în “Interviurile pe repede inainte”:  Marius Dănilă.

Marius, Gura Humorului e reprezentată foarte bine în familia Zimbrilor. Cum s-a întâmplat acest lucru?
Echipa de la Gura Humorului adună talente la nivel de juniori, eu, alături de alţi colegi de-ai mei, am terminat acolo junioratul, iar înaintea mea aici venise Macovei şi după ce am vorbit cu ei şi ceilalţi băieţi de aici, mi-au spus să semnez cu încredere şi aşa am ajuns aici, la Baia Mare.

De ce ai ales rugby-ul, Marius?
Eram în clasa a II-a, se faceau selecţii la nivel de şcoală, ne-am strâns vreo 40 de copii, mi-a păcut mult. În clasa a VII-a am avut o fractură la mână şi am întrerupt practicarea rugby-ului, am trecut la handbal. Părinţii mei mă îndemnau să rămân la handbal, însă pe ascuns am revenit la antrenamentele de rugby.

De câţi ani eşti la CSM Ştiinţa Baia Mare?
Se fac 8 ani de când joc pentru Ştiinţa.

Ai adunat câteva trofee în palmaresul tău de-a lungul carierei. Care este cel mai preţios?
Primul campionat, primul titlu câştigat, cel din 2009, fără îndoială.

Deschidem săptămâna aceasta un al doilea “front”. Debutăm în Cupa României, sâmbătă. Cum crezi că va fi?
E prima dată când se joacă după noul format, cu grupe. Primele două merg mai departe din grupa noastră, eu cred că va fi mult mai bine decât ediţiile precedente, în primul rând că vom avea mai multe meciuri de jucat.

Crezi că ne vom descurca pe ambele fronturi, campionat şi cupă?
Mai este mult până la finalul ambelor competiţii, dar sunt sigur că vom face faţă pe ambele fronturi, şi sperăm să ne atingem obiectivul propus, adică realizarea eventului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.